Mitä akupunktiolla voidaan hoitaa?

Akupunktiolla voidaan turvallisesti hoitaa ja helpottaa lähes kaikkia terveydellisiä ongelmia. Hyviä tuloksia on saatu mm. unettomuuteen, stressiin, migreeniin, suolistovaivoihin, ihottumaan, närästykseen, kuukautis- ja vaihdevuosiongelmiin, sekä erilaisiin kiputiloihin. Hoitoja voidaan käyttää tukimuotoina länsimaisen lääketieteen rinnalla. Sillä ei ole tarkoitus korvata länsimaisen lääketieteen hoitoja.

Asiakkaiden hoitokokemuksia löydät kokemuksia -sivulta. 

Jos sinulla on jokin perussairaus lääkityksineen, suosittelen tarkistamaan hoitavalta lääkäriltäsi voitko ottaa akupunktiohoitoja.
* * * * * 

Montako kertaa akupunktiohoitoja tulisi ottaa? 
Tähän ei voi suoriltaan vastata, koska olemme kaikki yksilöitä. Lisäksi kroonistuneen vaivan purkaminen on hitaampi prosessi mitä akuutissa tilanteessa. 
Vaivojen ollessa hankalia kannattaa aluksi ottaa 3 kerran tiheä hoitosarja, ja jatkaa sen jälkeen esim. kerran viikossa, riippuen aikatauluista. Tämä ei ole kuitenkaan ehdotonta.
* * * * * 

Onko akupunktio tieteellisesti tutkittua?

Tieteellisiä tutkimustuloksia löytyy yli 13000. Pohjoismaista Ruotsi, Norja ja Tanska tutkivat akupuktiota aktiivisesti. Kansainvälisiä tutkimustuloksia löytyy FinnAcun sivuilta  https://finnacu.fi/

Myös WHO on listannut useita vaivoja, joita akupunktiolla voidaan helpottaa https://www.who.int/
* * * * * 


Vartalo- /korva-akupunktio ja akupainelu

Hoidossa käytetään  ohuita kertakäyttöneuloja. Koko vaihtelee kudoksesta riippuen. Neulat eivät yleensä satu.


Hoito voidaan tehdä vartalolle/korvan kautta. Korva-akupunktio perustuu korvissa oleviin kehon eri elinten heijasteisiin, joita stimuloidaan joko korvaneuloilla tai pienillä korviin jätettävillä siemenillä/kuulilla.

Akupainelu tehdään käsillä ja sitä voidaan hyödyntää neulojen tilalla, jos neulahoito ei ole mahdollista.


Lämpöhoito/ Moksibustio eli moxaus

Moksausmenetelmiä on useita. Hoito sopii hyvin hermostollisiin kipuihin ja unettomuuteen. Moksaus on lämmittävää ja rentouttavaa. Hoidossa tulee jonkin verran savua, joka ei kuitenkaan ole terveydelle  haitallista.


Hoidoissa käytetään myös faskiaan vaikuttavia tekniikoita, kuten liukukuppaus ja GuaSha.


Liukukuppauksessa (imukuppihieronnassa) ihoon laitetaan silikoninen/lasinen  kuppi, jonka sisälle muodostuu alipaine pehmytkudokseen. Kuppeja liikuttelemalla mahdollistetaan tehokas hieronta. Verta ei tule.


On esitetty, että liukukuppauksen muodostaman alipaineen vaikutus kudoksissa synnyttää verisuonten laajenemista aktivoiden mikroverenkiertoa ja parantaen kuona-aineiden poistoa, mistä voi olla hyötyä esim. kivun hoidossa tai lihasten rentoutumisessa (lähde www.finnacu.fi).

 

GuaSha on tekniikka, jossa käytetään kivestä tehtyä instrumenttia jolla käsitellään kehon pehmytkudosta ja faskialinjoja. Sen tarkoituksena on avata pehmytkudoksen kiinnikkeitä parantaen faskian ja lihasten toimintaa. 

GuaShalla voidaan hoitaa myös päätä ja kasvoja, sillä meridiaanikanavat kulkevat koko kehossa ja ovat yhteydessä eri kehon osiin.  Tunnetilat vaikuttavat kasvojen lihaksistoon.


Sekä Gua Sha että imukuppihoito voi jättää muutamaksi päiväksi jälkiä,  kuten  kevyitä mustelmia tai punotusta  hoitoalueelle. Nämä ovat normaaleja, ja joskus myös tavoiteltuja reaktioita (Sha) hoitoon.


* * * * * 

Kasvohoidot

Kasvohoito sisältää puhdistuksen, kuorinnan, kevyen hieronnan ja kosteusvoiteen. Tämän lisäksi kasvoille tehdään kiinteyttävä ja rentouttava akupaineluhoito. Kesto n. 60 min. Hoito sopii sekä miehille että naisille.


©