Olen Virpi Aula, akupunktiohoitaja Oulusta.
Kuulun FinnAcun viralliseen terapeuttirekisteriin  https://finnacu.fi/terapeuttirekisteri/
Jokaisella Finn Acun rekisteriin kuuluvalla hoitajalla on voimassaoleva OP:n hoitovakuutus.
Löydät akupunktioon liittyviä tutkimustuloksia FinnAcun sivuilta kohdasta akupunktion tieteellinen tutkimus.
FinnAcu kuuluu ETCMA:han, joka edustaa yli 14 000 kiinalaisen lääketieteen ammatinharjoittajaa Euroopassa.


Valmistuin v. 2015 hermoratahierojaksi, jonka jälkeen opiskelin akupunktiohoitajaksi. Kiinnostukseni ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja luonnonmukaiseen hoitamiseen heräsi lähinnä omakohtaisten kokemusten, lihasjumien ja sisäilmaoireilujen seurauksena. Sain hoidoista sekä helpotusta oireisiin että henkisiä voimavaroja. 

Opiskeluni tulevat jatkumaan yhä edelleen, sillä tällä alalla tulee kouluttautua säännöllisesti, eli koskaan et ole ns. valmis.

Yrityksen nimestä
Monet pitävät jadea kaikista jalokivistä kestävimpänä sen luontaisten ominaisuuksien, sitkeyden ja kovuuden perusteella. Jaden sanotaan edistävän pitkäikäisyyttä. Jo muinaiset kiinalaiset pitivät sitä arvokkaimpana kivenä, koska se edusti heille jatkuvuutta ja ikuisuutta.

Hoitajan koulutus


Olen suorittanut 3,5 -vuotisen akupunktiohoitaja tutkinnon Oulun Akukoulussa.   Opintoihini kuului perinteisen kiinalaisen lääketieteen (PKL) lisäksi erikoisuutena suomalaiset yrtit terveyden tukena ja esteettinen näkemys. 


Koulutus perustuu ETCMA:n (European Traditional Chinese Medicine Association) tavoitteisiin.  Oulun Akukoulu on ensimmäinen koulu Suomessa, joka on ottanut ETCMA:n suosituksen mukaisen uuden opetussuunnitelman käyttöön.

Koulutukseen sisältyi myös länsimaisen lääketieteen perusopintoja 30 op, jotka suoritin Itä-Suomen- ja Oulun Yliopistossa.

Olen suorittanut myös 13 kk hermoratahierojakoulutuksen Pohjois-Suomen hermoratahierontaopistossa. 


WHO on laatinut yli 400:n nimikkeen listan vaivoista ja sairauksista, joita kiinalaisella lääketieteellä voi hoitaa. 
Lista ei ole kattava, eikä sen ole tarkoitus antaa ymmärtää, että siitä löytyviin vaivoihin saisi aina apua akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen avulla. Sen pohjalta voi kuitenkin saada käsityksen näiden hoitomuotojen mahdollisuuksista.
Vakavat ja vähänkään arveluttavat tapaukset lähetetään aina myös länsimaisen lääkärin tutkittaviksi ja hoidettaviksi.
Linkkejä