Mitä akupunktiolla voidaan hoitaa?

Akupunktiolla voidaan turvallisesti hoitaa ja helpottaa lähes kaikkia terveydellisiä ongelmia. Hyviä tuloksia on saatu mm. unettomuuteen ja stressiin, migreeniin, ummetukseen, ihottumaan, närästykseen, kuukautis- ja vaihdevuosiongelmiin, sekä erilaisiin kiputiloihin. Hoitoja voidaan käyttää tukimuotoina länsimaisen lääketieteen rinnalla.

Montako kertaa hoitoja tulisi ottaa? 
Tähän ei voi suoriltaan vastata, koska olemme kaikki yksilöitä. Lisäksi, jos  kroonistunut vaiva on ollut kehossa pidemmän aikaa on sen purkaminen hitaampi prosessi mitä akuutissa tilanteessa. Hoidot vaikuttavat kehoomme lempeästi ja luonnonmukaisesti.

Ensimmäisillä hoitokerroilla voit huomata positiivisia vaikutuksia, kuten vaikkapa unen laadun paranemisen.

Säännöllinen hoito ehkäisee vaivojen syntymistä ja hoidossa olisi hyvä käydä ennaltaehkäisevästi.

Löydät akupunktioon liittyviä kansainvälisiä tutkimustuloksia FinnAcun sivuilta  https://finnacu.fi/

WHO on listannut useita vaivoja, joita akupunktiolla voidaan helpottaa https://www.who.int/

Otathan yhteyttä, jos pohdit sopisiko akupunktio tai muut käyttämäni hoitomenetelmät sinulle.

Vartaloakupunktio, korva-akupunktio ja akupainanta

Hoidossa käytetään  ohuita kertakäyttöneuloja, joiden koko vaihtelee kudoksen paksuudesta riippuen. Neulat eivät satu, pieni nipistys voi tuntua. Vartaloakupunktioon voidaan yhdistää myös muita erikoistekniikoita.

Neulahoito voidaan tehdä joko vartalolle ja/tai korvan kautta. Korva-akupunktio perustuu korvissa oleviin kehon eri elinten heijasteisiin, joita stimuloidaan joko korvaneuloilla tai pienillä korviin jätettävillä siemenillä/kuulilla.

Akupainanta tehdään käsillä ja sitä voidaan hyödyntää neulojen tilalla, jos neulahoito ei ole mahdollista.


Lämpöhoito/ Moksibustio

Moksausmenetelmiä on useita. Hoito sopii hyvin hermostollisiin kipuihin ja unettomuuteen. Moksaus on lämmittävää ja rentouttavaa. Hoidossa tulee jonkin verran savua, joka ei kuitenkaan ole terveydelle tai ympäristölle haitallista.


Kiinalaisessa lääketieteessä käytetään myös faskiaan eli pehmytkudokseen vaikuttavia tekniikoita, joita ovat  imukuppihieronta/liukukuppaus ja GuaSha


Imukuppihieronnassa ihoon laitetaan silikoninen/lasinen erikoismuotoiltu kuppi, jonka sisälle muodostuu alipaine pehmytkudokseen. Kuppeja liikuttelemalla mahdollistetaan tehokas imukuppihieronta.  Hoitomuoto sopii myös kosmeettisen selluliitin poistoon (kehon kiinteytys). Verta ei tässä hoitomuodossa tule.


On esitetty, että liukukuppauksen muodostaman alipaineen vaikutus kudoksissa synnyttää verisuonten laajenemista, joka aktivoi mikroverenkiertoa sekä parantaa kuona-aineiden poistoa. Tämä puolestaan auttaa kudosten rentoutumista, mistä voi olla hyötyä esim. kivun hoidossa tai lihasten rentoutumisessa (lähde www.finnacu.fi).

 

GuaSha on tekniikka, jossa käytetään esim. kivestä tai muovista tai  tehtyä instrumenttia jonka avulla käsitellään kehon pehmytkudosta ja faskialinjoja. Sen tarkoituksena on avata pehmytkudokseen muodostuneita kiinnikkeitä auki parantaen faskialinjan ja lihasten toimintaa. Nykyään myös muiden fysikaalisten hoitomuotojen edustajat käyttävät GuaSha:n pohjautuvia tekniikoita.

GuaShalla voidaan hoitaa myös päätä ja kasvoja, sillä meridiaanikanavat kulkevat koko kehossa ja ovat yhteydessä eri kehon osiin.  Tunnetilat vaikuttavat kasvojen lihaksistoon ja esim. purulihaksiston jännitykset ovat nykyään yleisiä.

Kosmeettisessa hoidossa guasha tuo kasvojen iholle kiinteyttä ja elinvoimaa.


Sekä Gua Sha että imukuppihoito voi jättää muutamaksi päiväksi jälkiä,  kuten  kevyitä mustelmia tai punotusta  hoitoalueelle. Nämä ovat normaaleja, ja joskus myös tavoiteltuja reaktioita hoitoon.Kasvohoidot

Kasvohoito sisältää puhdistuksen, kuorinnan, hieronnan, naamion ja kosteusvoiteen. Tämän lisäksi kasvoille tehdään kiinteyttävä ja rentoutava akupaineluhoito. Kesto n. 75 min.

©