Olen Virpi Aula, akupunktiohoitaja Oulusta. Olen suorittanut 3,5 -vuotisen akupunktiohoitaja tutkinnon Oulun Akukoulussa.   
Kuulun FinnAcun viralliseen terapeuttirekisteriin
https://finnacu.fi/terapeuttirekisteri/
Jokaisella rekisteriin kuuluvalla hoitajalla on voimassaoleva OP:n hoitovakuutus.

Valmistuin v. 2015 hermoratahierojaksi, jonka jälkeen opiskelin akupunktiohoitajaksi. Kiinnostukseni ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja luonnonmukaiseen hoitamiseen heräsi omakohtaisten kokemusten, lihasjumien ja sisäilmaoireilujen seurauksena. Sain hoidoista sekä helpotusta oireisiin että henkisiä voimavaroja.

Näiden kokemusten jälkeen akupunktiosta on tullut minulle tärkeä osa jokapäiväistä elämää. Toivon voivani auttaa hoitomenetelmilläni asiakkaitani voimaan kokonasvaltaisesti paremmin.

Opiskeluni tulevat jatkumaan yhä edelleen. Alalla tulee kouluttautua säännöllisesti, eli koskaan et ole ns. valmis.

Yrityksen nimestä
Monet pitävät jadea kaikista jalokivistä kestävimpänä sen luontaisten ominaisuuksien, sitkeyden ja kovuuden perusteella. Jaden sanotaan edistävän pitkäikäisyyttä. Jo muinaiset kiinalaiset pitivät sitä arvokkaimpana kivenä, koska se edusti heille jatkuvuutta ja ikuisuutta.

Hoitajan koulutus

Olen suorittanut 3,5 -vuotisen akupunktiohoitaja tutkinnon Oulun Akukoulussa.   Opintoihini kuului perinteisen kiinalaisen lääketieteen (PKL) lisäksi erikoisuutena suomalaiset yrtit terveyden tukena ja esteettinen näkemys. 


Koulutus perustuu ETCMA:n (European Traditional Chinese Medicine Association) tavoitteisiin.  Oulun Akukoulu on ensimmäinen koulu Suomessa, joka on ottanut ETCMA:n suosituksen mukaisen uuden opetussuunnitelman käyttöön.

Koulutukseen sisältyi myös länsimaisen lääketieteen perusopintoja 30 op, jotka suoritin Itä-Suomen- ja Oulun Yliopistossa.


TÄYDENNYSKOULUTUKSIA

Suoritin 10/2021 kansainvälisen starndardin mukaisen päänahan akupunktio täydennyskoulutuksen (Scalp Acupuncture) ja 11/2021 silmäsairauksien täydennyskoulutuksen.WHO on laatinut yli 400:n nimikkeen listan vaivoista ja sairauksista, joita kiinalaisella lääketieteellä voi hoitaa. 
Lista ei ole kattava, eikä sen ole tarkoitus antaa ymmärtää, että siitä löytyviin vaivoihin saisi aina apua akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen avulla. Sen pohjalta voi kuitenkin saada käsityksen näiden hoitomuotojen mahdollisuuksista.
Vakavat ja vähänkään arveluttavat tapaukset lähetetään aina myös länsimaisen lääkärin tutkittaviksi ja hoidettaviksi.

TIETEELLINEN TUTKIMUS
Löydät akupunktioon liittyviä tutkimustuloksia FinnAcun sivuilta kohdasta akupunktion tieteellinen tutkimus. Tutkimustietoa akupunktiosta löytyy paljon, n. 13000 tieteellistä tutkimusta.
FinnAcu kuuluu ETCMA:han, joka edustaa yli 14 000 kiinalaisen lääketieteen ammatinharjoittajaa Euroopassa.

Linkkejä